{ "title": "Misvak Diş Beyazlatır Mı", "image": "https://www.misvak.gen.tr/images/misvak-dis-beyazlatir-mi.jpg", "date": "19.01.2024 10:14:30", "author": "Gülşah Tonbul", "article": [ { "article": "Misvak diş beyazlatır mı, yeni misvak kullananlar ve kullanmaya başlamak isteyenler arasında bu konu oldukça yaygındır. Misvak Arabistan'da yetişen erak adlı bir ağacın dallarından kesilerek elde edilmektedir. Dışında kabuk içinde de lifli bir yapı vardır. Öz suyunun içinde de sodyum bikarbonat bulunur. Son dönemlerde misvak özlü olduğu söylenilen diş macunları çıkmıştır. Acaba neden?

Misvak nasıl kullanılır?

Misvak bütün ağız içerisinde uygulanmalıdır. Her dişin üzerine, dile, diş etlerine sürülmelidir. Önce ağzınızı çalkalayıp sonra misvak kullanabilirsiniz. Böylece kaba atıklardan kurtulmuş olursunuz. Misvak kullanıldığında dişlerde oluşan bakteri plağı da temizlenir. Bakteri plağını sürekli duyarsınız diş macunu reklamlarında. Uzun süre dişlerinizi temizlemediğiniz de üzerilerinde yosunumsu ve kaygan bir yapı oluşur. İşte bu yapı bakteri plağı yüzünden olmaktadır. Dişler temizlenmediği sürece bu bakterileri de beslemiş oluruz. Bundan sonraki süreç dişlerin sararması ve çürümesi tabi ki.

Misvak lifli yapısı ve içindeki öz suları sayesinde direk bakteri plağını hedef alır. Hz. Muhammed (S. A. V) 1400 yıl önce bu değerli bilgiyi bize verdi. Peygamber efendimiz zamanında mikrop, bakteri plağı ya da hijyen gibi kavramlar yoktu. Ama o bize misvak ile temizliğin yapılacağını söyledi. Diş çürükleri, sararmalar ya da diş etleri ilgili bazı rahatsızlıkların ana kaynağı bakteri plaklarıdır. Ağızda 22 çeşit bakteri bulunmaktadır. Bunların sayıları milyarlarcadır. Misvakın üzerinde bulunan lifli kısımlar tıpkı bir diş fırçası gibi etki gösterir. Mivak yuvarlak yapısı sayesinde ağızda döndürüldüğünde plakların temizlenmesini sağlar. Dişleri beyazlatmak için kullandığımız yöntemlerden birisi sodyumbikarbonattdır. Fakat bizim hazır olarak kullandığımız bu madde dişleri çizmektedir. Misvakta bulunan karbonat ise böyle bir zarar vermemektedir. Direk olarak bakterilerin ürettiği asitleri hedefler. Bu sayede hem dişlerin sararması, çürümesi ya da diş eti rahatsızlıklarının önüne geçilir.
" } ] }